Tanulási vágy

„Jó pap holtig tanul!”, tartja a jól ismert közmondás. Ehhez képest mégis sokan megelégednek azzal, amit az oktatási rendszer nyújt nekik és nem foglalkoznak a tudásuk naprakészen tartásával vagy annak fejlesztésével, kapcsolódó új képesség megtanulásával. Sajnos azt mutatja a gyakorlat, hogy belőlük nem lesz sikeres vállalkozó. A vállalkozó szellemiségű egyének, meglett vállalkozók ugyanis tudják, hogy a tanulás élethosszig tartó folyamat és egy olyan alapvető készség számukra, mellyel képessé válhatnak a megújulásra és a piacon elért szerep megtartására. Mindemellett, ha az átlagember szintjét nézzük és magánszemélyként, alkalmazottként akar „csak” érvényesülni, akkor is azt mondhatjuk, hogy  kiemelten fontos annak elérése, hogy értékes szereplő maradjon a munkaerőpiacon. Ami a munka folyamatosan változó világában bizony nem kis kihívás, gondoljunk csak az automatizáció, a digitális technológiák és robotika elterjedésére és arra, hogy miként is alakul át mindezek által a vállalatok működése, változnak meg az elvárásaik a munkavállalókkal szemben.

Egyre több olyan kutatási eredmény, publikáció és napi gazdasági hír jelenik meg ugyanis manapság, amely azt a vélekedést osztja, hogy a technológiai változások hatására a rutinszerű munkák eltűnnek, és ezzel párhuzamosan több lesz az erősebb kognitív készségeket igénylő feladatkör. Ezen a téren is elmondható, hogy  – a korábbi tendenciákkal szemben –  más készségek kerültek előtérbe, átalakul a vállalatok működése. Szükséges tehát folyamatosan frissíteni a tudásunkat a legújabb technológiai, iparági területeken és a kapcsolódó készségek, képességek kiépítése, fejlesztése nem megűszható. Ez a tendencia egyébként azt is jelenti, hogy azoknak is több képzésre lesz szükségük, akiknek nincs magas iskolai végzettsége.

Rendkívül fontos azonban leszögezni, hogy a tudás megszerzését semmiképpen sem korlátozhatjuk az ismert formai keretekre és fórumokra. Ugyanilyen fontos szerepe van ugyanis a gyakorlatban, a működés során és a másoktól szerzett információkból való tudás megszerzésének. Gondoljunk csak bele mennyi negatív következménytől óvhatjuk meg magunkat és vállalkozásunkat, az esetleges későbbi munkavállalóinkat, ha képesek vagyunk mások hibáiból, megélt negatív eseményeiből a megfelelő következtetést levonni. Természetesen nem elég csupán a tanulságok megállapítása, hiszen mindez csak akkor jár számunkra és szervezetünk számára egyaránt haszonnal, ha a saját működésbe be is építjük a szükséges lépéseket és ha kell, módosítjuk üzleti tervünket vagy piacra lépési stratégiánkat, netán a forrás szerzésre vonatkozó elképzeléseinket.

Ahhoz, hogy a fent elvárt magatartást tudjuk tanúsítani, alapvetően az alábbiakra kell képesnek lennünk:

  • Használni és előnyt húzni minden olyan kezdeményezésből, amely, mint tanulási lehetőség kapcsán esélyünk van  az értékteremtésre.
  • Képesnek és még inkább hajlandónak kell lennünk másokkal és másoktól is tanulni, ideértve a társainkat éppúgy, mint mentorainkat és esetleg egyéb támogatóinkat.
  • Végül, de nem utolsó sorban a már említett jó tanács: képesek legyünk tanulni a saját és mások sikereiből és kudarcaiból.